Известие

Collapse
No announcement yet.

Проверка на масло в ск.кутия - 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проверка на масло в ск.кутия - 156

Здравейте колеги,

колкото и да е глупаво, с моя над 15 годишен опит с италианки - не мога да открия пробката за проврка на маслото в скоростната кутия.
    Гледах я на канал с лампа, гъзих се отгоре - най вероятно нещо я скрива.
    И тогава родих въпроса - да не би да има щека - едно време дрътата Крома имаще щекичка за маслото в кутията и от там се и доливаше.

Забелязах капка бистро масло по маркуча на турбото който е точно под кутията - от турбото към кулера.
    Не може да е моторно - то се е черно както на всяка нафтова печка. Това беше абсолютно бистра капка с цвят точно на трансмисионно масло. Естествено веднага задавам въпроса - откъде е според вас?

Иначе на спряло състояние колата не капва и капчица отдолу, въпреки че естествено - мотора е олят. Течовете очевидно са несъществени и не си струва да се правят.
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Както сам спомена,има масломерна пръчка.Молко е на кофти място.Надникни покрай акумулатора,между скоростната кутия и купето.Стои леко на една страна.Иначе,нямам представа от къде е капнало масло,но точно там е малко трудничко да е от кутията.
    Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Хааа, аз затова не съм намерил пробка

Comment

Да точно имаме си щекичка за маслото и на скоростната кутия, точно отдолу на канал като си трябва да я напипаш, но незнам как да ти я обясня забутано място, но от там и си доливаш, на мен лично ми беше станала на мин. и взеха да се включват трудно скоростите, но бат Венци помогна за масло и се всичко е на 6
        156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Мда, с щека е, 2.5 също има
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ето и картинка.
            Attached Files
            sigpic
            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
            147 JTDm 140-Малката манекенка
            GT- JTDm 150

Comment

Благодаря на всички за отговорите.
              Отивам да се дупя

Comment

вие си имате щекички ама за мене на м-джета има кожена пръчица(тъпите Орели)...толкова търсих, накрая се отказах да се занимавам...
                156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Working...
                X